Gör hela familjen kreativ – bygg en ateljé

Du behöver inte vara en konstnär för att ha en egen ateljé. Det räcker med att ha behovet av att vara lite kreativ ibland. Tänk ateljén som en plats där hela familjen kan umgås med varandra. Antigen göra man något ihop eller så har var och en ett eget litet projekt.

Ett utrymme som får vara stökigt.
Det fina med att ha en ateljé är att det är en dedikerad plats för pyssel och hantverk. Här får man lov att ha saker framme på bord och bänkskivor. Man ska kunna lämna ett projekt som det är och fortsätta nästa dag, eller nästa vecka. Kanske bara en liten stund åt gången.

Utrymmen som sällan används.
När du ska bygga din ateljé så är det bra att tänka på om du har några utrymmen som inte används på ett bra sätt. Används garaget på ett bra sätt? Oftast är garaget en plats för att förvara verktyg och redskap. Det går perfekt att kombinera med en ateljé. Har du kanske en oinredd vind eller ett loft, då har du anledning att fixa till och bygga om till ateljé. Småhus eller skjul på tomten kan bli perfekta ateljéer. Pannrummet kan med hjälp av ett par bänkskivor och några hyllor snabbt bli en fin ateljé. Tänk efter på vad du har för utrymmen.

Bygg en bra och flexibel ateljé.
En ateljé ska vara flexibel och till för alla i familjen, om de har lust. Bygg in mycket förvaring, det kommer behövas. Använd köksstommar och köp några tåliga bänkskivor. Bänkskivor är också bra att göra till större bord. Slå bara ihop ett par pallbockar så är du redo att köra. Har du mindre barn är det bra med någon lägre bänk och bord. Ateljén är till för hela familjen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *