Pyssel är viktig för alla barn. Det är kreativiteten som ska övas upp. Använd enkla medel så som gammalt emballage, burkar och flaskor.

emballage

Fördelar med att låta barn pyssla och skapa
Hantverk handlar inte bara om att underhålla dina barn, att få upplevelsen av att ha gjort något själv. Genom att bygga något själv får barnen flera viktiga färdigheter som är nödvändiga för tidig utveckling. Det krävs inte mycket, lite emballage och några PET-flaskor så är ni igång.

Finmotoriks utveckling:
Små barn har vanligtvis problem med att greppa saker med händerna och har även problem med hand-öga-koordination. Genom att pyssla och bygga får barn använda sina händer och fingrar för att hålla och manipulera material som kritor, emballage, lim, färg, etc. När de använder dessa muskler utvecklas deras styrka och hjälper till att bygga finmotorik. Dessutom hjälper klippa, limma och målning också till att förbättra deras hand-öga-koordination. Så småningom, när deras finmotoriska färdigheter utvecklas kommer de att kunna göra det mest på egen hand. De kommer att lära sig att knyta sina egna skosnören, äta med bestick och knäppa knapparna på sina skjortor.

Grundläggande matematiska färdigheter:
När barnen lär sig att pyssla lär de sig samtidigt grundläggande matematiska färdigheter. När de pysslar lär sig barn att känna igen olika former, färger och storlekar. Dessutom lär de sig att räkna, sortera och mäta längden på de olika emballage och materialen de använder. Till exempel, barn lär sig mönsterigenkänning och räkning på ett bra sätt när de pärlar.

Kommunikationsförmåga:
Ofta skapar barn något de känner för tillfället. Om du frågar ett barn varför de satte en skor på ankan de just gjort kommer de kanske svara att det gjorde dem lyckliga. När ett barn ger sig hän åt pyssel kommer hantverket vanligtvis att återspegla deras känslor. Det är ett bra sätt för barn att uttrycka och kommunicera sina känslor.

Läskunnighet:
Att lyssna, läsa och skriva är viktiga färdigheter som alla barn måste lära sig. Pyssel är ett bra sätt att ingjuta dessa färdigheter hos barn. När du instruerar och visar hur man gör ett visst pyssel kommer ditt barn att lära sig att uppmärksamma och lyssna på dig. När de lyssnar på instruktionerna lär de sig samtidigt nya ord. Det hjälper dem också att tänka på hur de vill att den slutliga produkten ska se ut. Detta kommer i sin tur att hjälpa dem att fundera över vilka steg de bör följa för att nå målet och öka deras kritiska tänkande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *