Att välja rätt crossfitkläder är lika viktig som crossfit träningen själv

För vissa är Crossfit kläder dam en mycket viktig del i träningen. crossfitkläder damUtan rätt kläder så kommer inte träningen att bli så lyckad man önskade. Jag vet inte om det gäller lika mycket för dam och herr men Crossfit är en speciellt sport som kräver en specifik typ av träningskläder. Vi har ju inte helt identiska kroppsformer så samma typ av kläder kommer vi inte heller att ha. Bra Crossfit kläder för en dam behöver en bra sportbehå medan bra Crossfitkläder för en man kräver större shorts. Men rent generellt är det många likheter.

Funktionskläder

Det första du bör förstå när det kommer till Crossfit kläder inom dam och herr är att materialet kläderna är gjorda av är viktigt. Du har säkert sett mycket svettiga personer på joggingspåret, gymmet eller någon annanstans, med blöta t-shirtar som klistrar sig fast mot ryggen. Det är obekvämt, kan ge skavsår, blött och tungt. Det är inte på något sätt bra för träningen. Troligtvis var denna t-shirt gjord av bomull. Du bör inte använda dig av träningskläder gjorda av bomull utan istället sikta på att köpa träningskläder gjorda i funktionsmaterial. Funktionskläder är gjorda av material som passar sig till träning mycket väl. När du svettas så transporteras ditt svett ut från kläderna och bort från din kropp som ånga. Detta gör att du kommer att vara förhållandevis torr under hela träningen i Crossfit, och dina kläder kommer att vara bekväma och torra, och inte alls tunga, när du är klar. Detta gäller naturligtvis oavsett dam eller herr. När du har bomullskläder så suger istället dina kläder upp ditt svett vilket resulterar i det som du såg på personen med den klibbiga ryggen.

Crossfitkläder är extra viktigt på vintern

Crossfit utövas inte alltid inomhus. När du är utomhus och tränar på vintern så är det extra viktigt att du använder dig av dam och herr träningskläder gjorda av funktionsmaterial. Utöver de anledningar tidigare nämnt så kommer ditt svett som sugs upp av bomullskläderna att bli kallt och kyla ned dig. Detta är både otrevligt och ganska farligt om det är riktigt kallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *