Mitt dröm-fritidshus

Fritidshus vid havet

En dröm för mig är att få bygga ett fritidshus, en egen sommarstuga att ha precis vid havet. För mig som kommer från Halmstad så är sandstrand något jag praktiskt taget är uppvuxen med. Och visst, jag älskar det helt och hållet. Men samtidigt är det något som lockar med klipporna i exempelvis Bohuslän. Tänk att få ha ett eget fritidshus att på någon klippa med utsikt över havet, ett hus att få åka till på sommaren och leva i hela semestern. Det är min dröm.

Något som jag tror är viktigt att tänka på när man bygger ett sådant hus, är att man ser till att det är anpassat för året runt-boende. Det måste isoleras och ha alla nödvändigheter för att kunna vara beboeligt även under kalla vintermånader. Är det något jag vet så är det nämligen en vinter precis vid havet blir kall – det spelar ingen roll om det är en mild vinter, det kommer att blåsa storm nio dagar av tio.

Så frågan är då, rita själv eller köpa ett nästan färdigt hus? Jag är faktiskt inte säker, men jag vet också att det finns fantastiska hus från hustillverkare som går relativt snabbt att sätta upp. Det finns också bra utställningsområden att för att titta på hus. Det mest kända utställningsområdet är kanske Bo01 i Västra Hamnet i Malmö, även om det mest har varit större bostadsrättshus. Samtidigt finns Nybygget precis vid Arlanda Flygplats. Jag vet inte om du har tänkt på det, men precis vid avfarten från motorvägen finns en yta med en massa häftiga hus från olika tillverkare, allt från permanentboenden till rena fritidshus. Och ska sanningen fram så är det nog mer en sådan färdig lösning jag tänker mig, gärna i klassisk New Englan-stil. Det känns ändå som att det är ett sådant fritidshus som bäst smälter i miljöerna vid havet i Bohuslän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *