Bygga hus är en dröm

Bygga hus

Jag har så länge jag kan minnas drömt om att bygga hus, bygga mitt egna hus på en plats där jag vill bo på. Vilken fantastisk sak. Ju äldre jag blir och ju mer jag tänker på det så ökar denna önskan i kraft. Det krävs dock mycket planering och förberedelse, och dessutom en stor pott pengar som man inte har under den första tiden som vuxen.

Jag har i alla fall spanat, planerat och tänkt mycket över hur jag ska bygga hus i framtiden. Och framtiden har kommit närmre och närmre. Nu är tiden snart (eller ganska snart åtminstone) inne för mig att äntligen få min stora dröm o uppfyllelse – möjligheten att bygga hus, mitt alldeles egna hus.

Jag letar fortfarande efter en perfekt tomt. Det finns mycket att tänka på här. Soltimmar, grannar och insyn. För att inte tala om var någonstans tomten ska ligga. I vilken del av Sverige vill jag bo?

Hur stort ska huset vara? Det är en fråga jag ständigt brottas med. Att bygga hus är att bygga för framtiden. Min framtid är lite oklar för närvarande. Vill jag bo i mitt nya hus med en potentiell framtida familj? I så fall behöver jag verkligen fundera ännu mer på hur huset ska se ut. Att bygga hus till sig själv är en sak. Att bygga ett hus till två stycken är inte något speciellt det heller, men att tänka på hur många barn man kan tänka sig ha i framtiden och bygga hus åt dem är något helt annat.

Att bygga hus har så många roliga saker i sig. Tänk att få designa sitt egna hus, helt och hållet! Jag får bestämma själv hur det ska se ut och vilka funktioner huset ska ha. Det är helt fantastiskt ju. Alla saker jag tänkt på kan jag få. Det kommer att bli så bra. Fler borde bygga hus, bygga sina egna hus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *